O firmie

polecamy: Sos Carbonara Iglo Drops

Firma Rudopal istnieje od 1991 roku.

Zajmujemy się produkcją gotowych dań mrożonych. Współpracujemy z wieloma
klientami z sektora HoReCa, największymi sieciami gastronomicznymi w kraju, a także wytwarzamy produkty na zlecenie innych dużych firm produkujących działających w sektorze detalicznym. 

Współpracujemy z naszymi klientami w zakresie tworzenia nowych receptur oraz ich modyfikacji pod potrzeby odbiorców.                                                             

 

Posiadamy zintegrowany System Zarządzania Jakością  HACCP, a na początku roku 2016 również BRC.  

 

Co nas wyróżnia na rynku:

Elastyczność, otwartość i chęć działania...

Najważniejszą sprawą jest dla nas odkrycie potrzeby klienta i jej zaspokojenie. Nie sprzedajemy tylko tego, co mamy w ofercie, ale także to czego chce klient.  Dzięki takiemu podejściu udało nam się przekonać do współpracy wielu klientów, którzy oczekują, prócz dobrych jakościowo produktów, stałej współpracy nad rozwojem i wdrażaniem nowości. Zdecydowanie naszą mocną stroną jest sposób podjeścia do klienta, charakteryzujący się otwartością i chęcią współdziałania. Chodzi tu o współdziałanie szeroko rozumiane, począwszy od działań typowo operacyjnych dnia codziennego, przez dokładne rozumienie potrzeb klientowskich, a na inwestycjach kończąc.


Dział badań i rozwoju


Dbamy o stały rozwój technologiczny i produktowy. Jesteśmy w stałej współpracy z największymi klientami, w zakresie opracowywania receptur, nowych i istniejących produktów, oferowania nowych rozwiązań technologicznych i produkcyjnych, proponowanie nowości. Dynamiczny dział badań i rozwoju, w połączeniu ze współpracą z działem sprzedaży daje Rudopalowi przewagę konkurencyjną polegającą na tym, iż z dużym wyprzedzeniem jesteśmy w stanie zlokalizować oraz ustalić potrzeby klientów i zaproponować im gotowe rozwiązania. Takie podejście, w połączeniu ze zdecydowaniem i  szybkością działania, skutkują tym, iż w swoim segmencie firma Rudopal postrzegana jest jako dynamiczna i konkurencyjna.

Jakość

W roku 1997 Rudopal nawiązał współpracę z firmą, wówczas PepsiCo Restaurants, która prowadziła w Polsce m.in. sięć Pizza Hut. Od tego momentu Rudopal dostał sie w tryby międzynarodowego systemu jakości, bowiem współpraca z firmami o korzeniach "zachodnich" wiązała sie z zastosowaniem "zachodnich" standardów jakościowych. Dziś jako firma z 20 letnim stażem doskonale wiemy co to znaczy jakość produktów i procesów produkcyjnych, czego dowodem jest wdrożenie i stosowanie międzynarodowych systemów jakościowych. 

 

Zaplecze produkcyjne

W latach 2005- 2011 firma Rudopal dokonała przebudowy i modernizacji zakładu produkcyjnego, w tym hal produkcyjnych, maszyn  i urządzeń, magazynów, mediów, zaplecza socjalnego oraz biurowego. Dzięki nowoczesnej infrastrukturze posiadamy mocne zaplecze do pracy i solidny fundament do ciągłego rozwoju.

W roku 2014 rozpoczęliśmy kolejną dużą rozbudowę zakładu, której efektem jest powstanie nowoczesnej piekarni do produkcji bagietek. 

 

Otrzymane nagrody i certyfiakty:

 

"Produckt of the year" 1997 - Pieczywo czosnkowe - nagroda przyznana przez PepsiCo Restaurants

"Dobre bo polskie" 2002 - Grzanki czosnkowe - certyfikat przyznany przez Wielkopolską Fundację Żywnościową

"Dobre bo polskie" oraz wyróżnienie "Hipolit"  2003 - grupa produktów- żywność wygodna- Certyfikat przyznany przez Wielkopolską Fundację Żywnościową

"Alimentorum Fabricator Optimus" -" Wzorowy Producent Żywności" 2004 - wyróżnienie przyznane przez Korporację Producentów Żywności - Klub Promocji Jakości

"Nagroda Ministra Gospodarki" 2007- Grzanki czosnkowe - Nagroda Ministra Gospodarki w kategorii Żywność - Targi EuroGastro Warszawa

"IFS - Certyfikat International Food Standard " 2008 - Międzynarodowy certyfikat jakości -TUV  CERT - TUV Saarland

"BRC - British Retail Consortium" 2009 - Międzynarodowy certyfikat jakości - TUV CERT - TUV Saarland

"Gazela Biznesu  2011" - nagorda przyznawana najbardziej dynamicznie rozwijającym się firmą.  

 

Zapraszamy do współpracy